Spusti vse, kar ti ne služi več

Jesen nas z odpadajočim listjem spominja na pomen odpuščanja in spuščanja  vsega, kar nam ne služi več. Ko opustimo bremena, se osvobodimo in ustvarimo prostor za novo.

  SPUSTI PRETEKLOST … IN NAREDI PROSTOR SEDANJOSTI!

Čas je, da se posloviš in obenem dobesedno znebiš vse »šare«, ki se je nabrala v zadnjih tednih, mesecih, letih… tako »abstraktne« šare v mislih, v umu, v srcu, v duši, kot tudi »fizične«, ki te obdaja v tvojem življenjskem prostoru.

Kaj je »šara«? Vse, kar čaka, več ali manj časa, da bo uresničeno, dokončano, da bo zagledalo luč, da bo poletelo visoko v nebo: cilji, načrti, želje, sanje … Kar je ostalo napol, nedokončano, nerazrešeno in zdaj lebdi tam nekje v zraku. Vse, kar si stlačila v omare, predale, pod posteljo …

  ZDAJ JE PRAVI ČAS, DA IZBEREŠ, KAJ GRE NA ODPAD 

Verjamem, da globoko v sebi čutiš in veš, kaj nima prihodnosti, kaj se ne bo razcvetelo, kaj se ne bo razbohotilo, kaj ne bo obrodilo sadov. To so zagotovo stara, zarjavela in omejujoča prepričanja, zbledeli spomini, neuresničene sanje, predmeti in oblačila, ki jih že zdavnaj ne potrebuješ več … skratka vse, kar te duši, obremenjuje, ovira, žalosti, jezi … kar v tebi vzbuja neprijetne, morda celo boleče občutke. Vse, kar že en čas odmira in ne bo več zaživelo. Le priznati si moraš.

Skrajni čas je, da se te čustvene, miselne in vse druge navlake odrešiš. Odpelji jo na odpad. Vse to je neuporabno, sterilno, na pol mrtvo. 

Danes bomo prvih 5 KORAKOV na poti opolnomočenja sebe naredile skupaj. Za vsak korak si vzemi čas, ki ga potrebuješ. Ni treba, da delaš trojnih salt. Z malimi koraki pridemo najdlje.

 

  1. KORAK – AKTIVIRAJ SVOJO MOČ IN ZAVESTNO USTVARJAJ ŽIVLJENJE, PO KATEREM HREPENIŠ

Veliko težav v življenju povzročajo zamerljivost, kritiziranje, iskanje krivcev in prelaganje odgovornosti na druge. Ti občutki izhajajo iz tega, da pogostoma za vse negativno v našem življenju krivimo druge.

Pomembno je, da se zavedamo, da je vsakdo odgovoren za svoje življenje. Tako je. Same ustvarjamo svojo resničnost. Nihče drug nima moči nad nami, kajti me same upravljamo svoje misli, besede, čustva, dejanja.

Kot pravi Louise L. Hay, se vse začne v glavi. Kar mislimo o sebi, postane za nas resnica. Kar se dogaja »zunaj nas« je odsev tega, kar se dogaja »v nas«.

Kje začeti? Pri svojih mislih oz. prepričanjih.

Če verjameš ali ne, si svoje misli izbiraš sama in s tem ustvarjaš svoje življenje.

Mahatma Gandi pravi:

Vaše prepričanje postane vaša misel.
Vaše misli postanejo vaše besede.
Vaše besede postanejo vaša dejanja.
Vaša dejanja postanejo vaše navade.
Vaše navade postanejo vaš značaj.
Vaš značaj postane vaša usoda.

 

  1. KORAK – BODI GOSPODAR SVOJIH MISLI: ODLOČI SE, KATERE MISLI TI KORISTIJO

Naše današnje misli so stvar navade. Vsako navado, ki nam ne služi več, lahko odpravimo in poiščemo novo, za nas koristno. Se strinjaš? Seveda je za to potreben čas.

Najprej ozavestimo svoje misli. Samo pomislimo, kako stežka sprejmemo pozitivne misli o sebi, kako zlahka pa negativne. Nesprejemanje, obsojanje, kritiziranje, občutek, da nismo dovolj dobre … Dobre za koga? Po čigavih merilih?

Zdaj je pravi čas, da začnemo gojiti take misli, ki nas opolnomočijo, nas spodbujajo in motivirajo.

Coaching vprašanja za razmislek: Razmisli, katere misli ti koristijo in katere ti škodijo. Kaj sproži tvoje negativne misli? Kako se lahko izogneš tem sprožilcem?

 

  1. KORAK – PRETEKLOST JE MINILA IN JE NE MOREŠ VEČ SPREMENITI. LAHKO PA SE OD NJE KAJ NAUČIŠ.

Stare misli nam ne služijo več, če ne za neplodno in pogostoma škodljivo premlevanje preteklosti. Ozavestimo, da je preteklost minila in je ne moremo več spremeniti. Povratka nazaj ni. Kot pravi Jay Shetty, lahko spremenimo svoj odnos do preteklosti in nanjo pogledamo kot na dragocen vir povratnih informacij oz česa vsega si ne želimo več.

Vse ostalo, kar je mrtvo, spustimo in se s tem osvobodimo vseh bremen.

Coaching vprašanja za razmislek: Sprašuješ se, kaj to pomeni, da se oklepaš preteklosti? Tvoje oklepanje je lahko bolečina, žalost, strah, obžalovanje, občutek krivde, graja, jeza, zamera, želja po maščevanju …

Ti občutki nastanejo in se naselijo v nas, ker nečesa nismo odpustili oz. spustili. Zato lahko zase naredimo nekaj zelo dragocenega, kar bo koristilo tako našemu duševnemu kot telesnemu zdravju. Dovolimo odmrli preteklosti, da odide. Odpovejmo se čustveni navezanosti nanjo. Ko stvarem pustimo oditi, postanemo svobodni.

 

  1. KORAK – MOČ SEDANJEGA TRENUTKA, V KATEREM USTVARJAŠ SVOJ JUTRI

Edine misli, ki imajo v sebi ustvarjalno moč, so tiste, ki jih mislimo zdaj, kajti te bodo oblikovale našo prihodnost.

Svojo mentalno moč lahko zdaj uporabimo, da uživamo v sedanjem trenutku in da si ustvarimo življenje, po katerem hrepenimo.

 

  1. OPOLNOMOČI SE S POZITIVNIMI AFIRMACIJAMI

Kako pogosto tarnamo nad nečem, česar nimamo ali česar ne želimo, da se nam dogaja? Ali nam je tako početje kdaj prineslo tisto, kar smo si v resnici želeli? Odgovor že poznamo. Ne.

Če v svojem življenju želimo resnično nekaj spremeniti, je boj z negativnim izguba časa, moči in zdravja.

Verjamem, da si tudi sama že opazila, da pogostoma misliš z negativnimi afirmacijami. Težava je v tem, da negativne afirmacije ustvarjajo še več tistega, česar praviš, da si ne želiš. Znano, kajne? To zato, ker tisto, kar zalivamo, to raste.

Osredotoči se na to, kaj si želiš. Kako? S tem da negativne afirmacije spremeniš v pozitivne. Na primer: Danes nisem naredila vsega. → Danes sem dala vse od sebe. In to je dovolj.

Vaja: Začni sestavljati nove pozitivne izjave o tem, kakšno si želiš, da bo tvoje življenje. Pri tem je pomembno, da uporabljaš pozitivno obliko in sedanjik »Jaz sem/imam …«

Draga moja! Zdaj je čas, da posadiš semena …

Semena (tvoja nova prepričanja/pozitivne afirmacije) posadiš v rodovitno zemljo (tvoj um/podzavest). Redno jih zalivaj (tvoja pozornost). Ko semena vzkalijo, poskrbi, da so pogoji za rast dobri (pozitivna naravnanost/zaupanje/vztrajnost). Še naprej redno zalivaj (z afirmacijami in pozitivnimi mislimi), puli  plevel (negativna omejujoča prepričanja, kritike,mnenje drugih), in poskrbi, da na tvoj notranj vrt (um/duša/srce) sije sonce (tvoja srčnaenergija).

Scroll to Top

Prijava na brezplačni 30-min coaching pogovor


Izredno me veseli tvoja odločitev za naslednji korak!
Izpolni spodnje podatke in v kratkem se ti oglasim.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
Checkboxes

Prijava otroka na program Srečni otroci

Prijava na Jay Shetty 1:1 coaching

Prijava na coaching program za opolnomočenje mamic