Draga mama, vzemi si čas in poskrbi zase

S tabo delim prvo zlato pravilo za polnjenje tvojih baterij, da se ne bodo izčrpale.

  Začela bom s prispodobo. Ali lahko kaj  izliješ iz praznega kozarca? Ne. To lahko narediš samo, če je kozarec poln. To pomeni, da je treba kozarec najprej napolniti.

Isto velja zate. Pomembno je, da vsak dan poskrbiš zase, za svoje umsko, duševno in telesno zdravje. In se tako napolniš.   

Pomisli, kdaj lahko svojemu otroku daš več: ko si prazna ali polna? Takrat, ko imaš prazne baterije, si utrujena,  izmučena, slabe volje, razdražena … ali takrat, ko si polna energije in si dobre volje, pozitivna, igriva, nasmejana in polna ljubezni?

  Kaj narediš, ko začne tvoj telefon utripati, da je samo še 15% baterije? Ga ignoriraš in počakaš, da se ugasne ali ga takoj priklopiš, da se napolni? 

Kaj pa tvoje baterije? Ko začnejo utripati, vztrajaš do onemoglosti, številnim opozorilom navkljub, dokler ne »crknejo«. Znano, kajne? Toda pomembno je, da tudi ti poskrbiš za svoje baterije, da jih pravočasno napolniš, ker se te redno praznijo. In to zelo hitro. 

Kaj pa tvoj avto? Da gre naprej, potrebuje gorivo, drugače ne boš šla nikamor. Zato redno točiš gorivo. Kaj pa tvoj rezervoar energije, dobrega počutja in zdravja? Ali ga redno polniš?.

Iz tega sledi, da moraš tudi ti redno natočiti gorivo v svoj rezervoar, ker ga vsak dan znova porabiš za svoje delovanje. Dlje kot greš, več ga porabiš.

  Poleg tega pa bolj kot avto obremenjuješ, večja je poraba. In kmalu ga boš morala odpeljati na servis. Isto velja zate, tvoj um, tvoje srce, tvoje telo, skratka tvoje psihično in fizično zdravje.

Če se boš razdajala na vse konce in kraje, če boš nenehno črpala iz svojega uma, srca, duše, telesa… se boš izčrpala. 

ZATE IMAM EN PREPROST TRIK, KAKO SE LAHKO SPET NAPOLNIŠ:

VSAK DAN SI UZEMI NEKAJ ČASA ZA SVOJE ZADOVOLJSTVO IN NOTRANJE RAVNOVESJE

  Zaradi hitrega življenjskega tempa se zgodi, da letimo na vse konce in kraje zaradi vseh mogočih opravkov, za katere mislimo, da so nujni. Ob tem pa pozabimo početi stvari, v katerih dejansko uživamo.

IZ TEORIJE V PRAKSO: VAJA

  Vzemi si čas in razmisli, kaj je tisto, kar te veseli, pomiri, sprosti, nasmeji, spravi v dobro voljo. Napiši seznam. Zatem odloči se, katere od teh stvari lahko implementiraš v svoje življenje in jih lahko začneš dejansko tudi živeti. S tem preprostim načinom boš vnesla več zadovoljstva  v svoj vsakdan.

  Skrajni čas je, da začneš svoj čas investirati vase. To je najbolj dobičkonosna naložba. Saj veš. Če si ti dobro, sprožiš domino efekt. In vsi okoli tebe so dobro. Tvoja investicija vase je dolgoročno najbolj dobičkonosna. Vsi bodo od nje profitirali.   

  Prvi korak naredi že danes, brez odlašanja. Saj veš, vsako veliko potovanje se začne s prvim korakom. Ni treba, da hitiš za drugimi. Napreduj skladno s svojim tempom. Dan za dnem, Korak za korakom. 

  Sprememba se ne zgodi čez noč, ampak zahteva čas, potrpežljivost in doslednost. To ni šprint, ampak maraton.

  Prvi korak je kot seme, ki ga položiš v zemljo. Če zanj skrbiš in ga primerno neguješ, bo iz njega nastala čudovita rastlina, ki bo dala cvetove in obrodila sadove. Če pa ga zanemarjaš, ga bo plevel prerastel in zadušil.

Tukaj sem zate, Ivana

Scroll to Top

Prijava na brezplačni 30-min coaching pogovor


Izredno me veseli tvoja odločitev za naslednji korak!
Izpolni spodnje podatke in v kratkem se ti oglasim.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
Checkboxes

Prijava otroka na program Srečni otroci

Prijava na Jay Shetty 1:1 coaching

Prijava na coaching program za opolnomočenje mamic