3 zlati rituali, s katerimi neguješ odnos do sebe

S tabo delim zlate rituale, s katerimi boš končno posvetila čas najpomembnejši osebi v tvojem življenju – sebi. Sebe boš končno postavila na pr(a)vo mesto. Brez občutkov krivde in slabe vesti. Skrb zase je izraz ljubezni do sebe. Skrajni čas je, da se začneš imeti rada.

Ali si se kdaj vprašala, kateri je najpomembnejši odnos v tvojem življenju?

Ne, ne govorim o tvojem odnosu s partnerjem, otroki, starši ali s prijatelji. Verjetno to že veš, ker se o tem veliko piše in govori. Dejstvo je, da si v vseh odnosih, ki jih imaš, skupni imenovalec vedno TI.

Govorim o odnosu, ki vpliva na vse ostale odnose v tvojem življenju – o  tvojem odnosu do sebe.

Zakaj je ta odnos pomemben?

Ko izhajaš iz sebe, živiš sebe. Avtentično. Svobodno. To pomeni, da si to, kar resnično si. Brez mask. Brez prilagajanja drugim. Brez obremenjevanja s tem, kaj bodo rekli drugi. To pomeni, da se znaš postaviti zase. Pogumno. Samozavestno. To pomeni, da postaviš svoje meje in jih spoštuješ. Ker se ceniš.

Vabim te, da razmisliš … Si do sebe prijazna, spodbudna in ljubeča? Ali si do sebe prevečkrat obtožujoča, neprizanesljiva in kritična? Tvoj odnos do sebe je izredno pomemben, saj močno vpliva na vsesplošno kakovost našega življenja.

  Kateri je najpomembnejši pogovor, ki ga imaš vsak dan?
  Katero je najpomembnejše srečanje, ki ga imaš vsak dan?
 
Komu vsak dan namenjaš najpomembnejše besede?

Jay Shetty pravi: »Najpomembnejši pogovor, ki ga imaš vsak dan, je pogovor s sabo. Najpomembnejše srečanje, ki ga imaš vsak dan, je srečanje s sabo. Najpomembnejše besede, ki jih komu nameniš, so tiste, ki jih nameniš sebi.«

Tako je. Ena največjih napak, ki jih ženske ponavljamo, je ta, da veliko časa, energije, besed, misli, pomoči namenimo drugim. Ob tem pa pozabimo nase, na to, kako pomembno je, da se najprej povežemo s sabo in poskrbimo za svoje dobro počutje, notranje zadovoljstvo, mir in ravnovesje.

Kje začeti? Ustvari si svoje mini rituale samozavedanja, ki te čez dan opolnomočijo.

  JUTRANJI RITUAL

Ustvari si svoj jutranji ritual. Ritual, ki ti bo pomagal, da dan začneš bolj zavestno.

Kako? Dan začni sama s sabo. Žal so nekateri ljudje vajeni, da je prva stvar, ki jo zjutraj naredijo, da začnejo brskati po telefonu. Še preden so se sploh dodobra zbudili, že nanje vpijajo informacije iz zunanjega sveta. Največkrat so to informacije, ki ne prinašajo nobene koristi. Zraven pa že izgubljajo dragoceno energijo, ki bi jo lahko usmerili vase.

Predlagam, da se zjutraj osredotočiš nase in postaviš temelje za pozitiven in uspešen dan. Razmisli, kaj si želiš za dan, ki je pred tabo, kaj bi rada počela, kaj bi rada dosegla. Tako boš dan začela s fokusom nase, na svojo energijo, na svoje želje in načrte. Zelo koristno je to tudi na kratko zapisati v planer/dnevnik, da se boš zastavljenih »ciljev« lažje držala.

  RITUALI ČEZ DAN:

Čez dan si vzemi nekaj časa za svoje veselje in zadovoljstvo.

Zaradi hitrega življenjskega tempa se zgodi, da letimo na vse konce in kraje zaradi vseh mogočih opravkov, za katere mislimo, da so nujni. Ob tem pa pozabimo početi stvari, v katerih dejansko uživamo. Razmisli, kaj je tisto, kar te veseli in to tudi počni.  S tem preprostim načinom boš vnesla več zadovoljstva v svoj vsakdan.

Ustavi se in bodi prisotna v trenutku, tukaj in zdaj.

Večkrat na dan si vzemi pet minut zase, za mini oddih. Odklopi se od vseh in vsega in zadihaj. Umiri se. Sprosti se. Nekaj krat globoko vdihni in izdihni. Takoj boš začutila, kako se spet osredotočiš nase.

  RITUAL PRED SMANJEM

Zate imam še zadnje vprašanje: Kdaj nastaviš budilko za naslednji dan? Zvečer, kajne? Prav tako zvečer nastavi še namere za naslednji dan. Sestavi si svoje afirmacije, kajti misli, ki te pospremijo v spanec, te naslednje jutro dočakajo v glavi, ko se zbudiš. Znano, kajne?

Naj ti dam en primer: »Zjutraj se bom zbudila odpočita, polna energije in hvaležnosti za nov dan. Ustvarila bom en čudovit dan, ker se zavedam, da sem jaz kreatorka svojega življenja. Kamorkoli bom prišla, bom prinesla svojo energijo.«

Tukaj sem zate, Ivana

Scroll to Top

Prijava na brezplačni 30-min coaching pogovor


Izredno me veseli tvoja odločitev za naslednji korak!
Izpolni spodnje podatke in v kratkem se ti oglasim.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
Checkboxes

Prijava otroka na program Srečni otroci

Prijava na Jay Shetty 1:1 coaching

Prijava na coaching program za opolnomočenje mamic