Zdravilna moč afirmacij

»Misli nas vodijo do besed, besede nas vodijo k dejanjem in dejanja k rezultatom. Kadar misel izgovorimo, postane glas. Beseda je torej manifestacija naših misli, ki ima določeno vibracijo in moč ustvarjanja. Zato je pomembno, da smo pozorni na svoje misli in besede, ki jih uporabljamo. Z besedami namreč ustvarjamo svoje bodoče okoliščine, svoj jutri. Čisto vsaka AKCIJA ima svojo posledico. Z vsako mislijo, besedo in dejanjem ustvarjamo.« (Jay Shetty)  

Draga mama, ali se zavedaš, kakšno neverjetno moč skrivajo v sebi pozitivne misli in besede, iz katerih nastanejo pozitivni občutki in pozitivne izkušnje, ki oblikujejo tvoje vsakdanje življenje!

Tvoja prepričanja so se v tebi razvijala in živela zelo dolgo. Prav zaradi tega je za njihovo spreminjanje potreben čas.

Vendar tisto, kar zalivamo, raste. Tisto, na kar se osredotočimo, se povečuje. Ne osredotočajte se na tisto, česar nimate. Raje bodite hvaležni za vse, kar že imate. Izhajajte iz energije obilja, ne pomanjkanja.

  MISEL IMA MOČ USTVARJANJA: PREPOZNAJ SVOJE MISLI

Vabim te, da opazuješ svoje misli. Kakšne so?

Kako pogosto tarnaš nad nečem, česar nimaš? Ali ti je tako početje kdaj prineslo tisto, kar si si v resnici želela? Odgovor že poznaš. Ne!

Prepogostoma razmišljamo prav o tem, kaj vse NE želimo biti, česa NE želimo v svojem življenju, kaj nam NI všeč … Npr.: Uf, tega ne zmorem narediti … Kaj se pri tem dogaja? S tem se osredotočamo na vse negativno, na pomanjkanje.

Če v svojem življenju resnično želiš nekaj spremeniti, je boj z negativnim izguba časa, moči in zdravja.

Verjamem, da si tudi sama že opazile, da pogosto misliš z negativnimi afirmacijami. Težava je v tem, da negativne afirmacije ustvarjajo še več tistega, česar praviš, da si ne želiš. Znano, kajne?

Začni se raje osredotočati na to, kar si želiš, kdo si želiš biti, kaj želiš narediti … Kje in kako začeti? V tvoji glavi!

Pozitivna naravnanost ne pomeni to, da si rečemo “Ooo, kako lep dan! Danes sije sonce in sem nasmejan! Juhuhu! Tralala hopsasa!” To ni pozitivno mišljenje. Pozitivno mišljenje je veliko več. Ni samo pozitiven pogled na nas, dogajanje v nas in okoli nas, ampak je vir moči, ki nam daje zagon, motivacijo, vero, upanje!

Tvoje misli in besede (to, kar misliš v sebi in to, kar sebi govoriš) so lahko pozitivne ali negativne. Dandanes žal v vsakdanjem življenju prevladujejo negativne. Vendar, ko to ozavestiš, lahko to tudi spremeniš. Seveda se to ne bo zgodilo čez noč.

  NEGATIVNE MISLI PREOBLIKUJ V POZITIVNE AFIRMACIJE

Če si ugotovila, da so tvoje obremenjujoče in težke, jih lahko spremeniš v bolj lahkotne. Take, ki te podpirajo in spodbujajo.

Primer negativne afirmacije: “Nisem dovolj dobra. Tega ne zmorem narediti.” Kakšni občutki se v tebi porajajo ob takih mislih in besedah? Prav gotovo neprijetni.

Zdaj te besede obrni v pozitivno: “Vsak dan se trudim po svojih najboljših močeh. Vztrajala bom, Vem, da zmorem.”  Kako pa se počutite ob teh besedah? Veliko bolje, kajne?

  AFIRMACIJE SO NOV MENTALNI PROGRAM

Danes številne raziskave potrjujejo, da imajo besede neverjetno moč. Pozitivne afirmacije so neke vrste zdravilo, ne samo za naš um, srce in dušo, ampak tudi za telo.

Kaj s tem mislim? Pomisli na negativno afirmacijo, ki si jo nameniŠ. Ob njej se porajajo določeni občutki. Kje v telesu občutiš te občutke? V prsih? V glavi? Tam stagnirajo že več časa, ker jih redno hraniš s svojimi mislimi in besedami. Verjetno te v tisti točki tišči ali boli.

Ko sem spoznala afirmacije, sem ugotovila, da »si vse jemljem k srcu«. Iz tega je sledilo, da so se moja čustva in občutki (tisti negativni, ki sem jih tlačila) zbirali v prsnem košu, v prsih. In nekega dne me je začelo tiščati…

  ZAVEDAJ SE, DA TI IZBIRAŠ. TI ODLOČAŠ.

»Ko bodo vaše mislili in besede pozitivne, bodo iz njih nastala pozitivna dejanja.« (Jay Shetty)

Če skozi ponavljaš, da nisi zadovoljna, kaj s tem ustvarjaš? Nič drugega kot še več slabega počutja in nezadovoljstva. Še več tega, česar si ne želiš. Še več pomanjkanja.

Čas je, da se zavedaš, da ti izbiraš. Ti odločaš. Zato izbiraj take misli in besede, ki te opolnomočijo: ”V meni je moč. Jaz sem odgovorna za svoje počutje. Danes izberem dobro počutje. Danes izberem sproščenost, ker se zavedam, da se vsak dan znova trudim po svojih najboljših močeh.«

Če boš ves dan samo ponavljala, kako ti je hudo, boš v krču vrtala neskončno črno luknjo.  Če pa boš svojo moč uporabila v obratno smer, boš začela ustvarjati več obilja na vseh ravneh. Na ravni uma, srca in duha. In posledično boš začela bolj zavestno izbirati in delovati sebi v korist.

Prisluhni si. Verjemi vase. V tebi je moč.

  ZAČUTI MOČ AFIRMACIJ

Da afirmacije delujejo, je potrebno, da začutiš njihovo moč, da vanjo verjameš. Ni dovolj, da si rečeš “Danes bom ustvarila čudovit dan!” samo na nivoju uma, ampak tudi globoko v sebi, v svojem srcu.

Primer:

“Danes bom pozitivna.” Ta afirmacija je presplošna. Poleg tega pa se osredotoča samo na končni rezultat, ne na proces, ki je v naši moči. Bolj učinkovita je ta različica “V sebi in drugih iščem dobro. Hvaležna sem za vse obilje v mojem življenju. Sama izbiram svoje počutje. Danes izberem srečo. Danes se na vse dogajanje okoli sebe odzivam brez drame.”

Stopi na pot pozitivne spremembe s pozitivnimi afirmacijami. Začni z majhnimi koraki, saj so ti kot domino efekt. Začni tako, da počistiš iz svojega uma in srca vso miselno in čustveno navlako, ki ne služi v tvoje dobro. Spusti vso dramo.

Skratka, da povzamem … Če postanemo to, o čemer razmišljamo, lahko rečemo, da so afirmacije kot semena. Vsadimo jih v naš um… naše srce… našo dušo … Ki so naši notranji vrtovi. Če bomo zanje skrbeli in jih zalivali, bodo nastale čudovite rastline in sadovi. Tako bomo izkoristili ves njihov potencial. Če pa ne bomo skrbeli zanje, se bo v naših notranjih vrtovih razrastel plevel ali pa bodo izumrla… Poskrbite, da bo vas vrt poln pisanih, opojnih cvetov in sladkih sadov.

In… Saj veste… Trava je bolj zelena tam, kjer jo zalivamo, ne pri sosedi.

Scroll to Top

Prijava na brezplačni 30-min coaching pogovor


Izredno me veseli tvoja odločitev za naslednji korak!
Izpolni spodnje podatke in v kratkem se ti oglasim.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
Checkboxes

Prijava otroka na program Srečni otroci

Prijava na Jay Shetty 1:1 coaching

Prijava na coaching program za opolnomočenje mamic